Virusi “Korona” dhe mizoria jonë tronditëse dhe e pashpirt ndaj të moshuarve

Përgatiti Rezart Beka Një pandemi globale nuk na jep shkak për të trajtuar të moshuarit në mënyrë të pashpirt

Për gratë shtatzëna

Rrëfime prekës i një doktori, që shpjegon përjetimet e grave se në çfarë ferri kalojnë për ta sjellë në jetë një fëmijë. Si doktor, unë...

Rivaliteti motër-vëlla, të vërteta dhe mite

Nga: Lorela Garuli - Psikologe Një prej dinamikave më të rëndësishme në familje është raporti mes fëmijëve, pra mes motrave e...

TRANDAFILA DHE NGJYRA

Nga: Fatmir Baci Ka diçka që e kam fshehur nga ti, Diçka që shumë rrallë vjen nëpër ëndrra, E që nuk...

S’mundesh me e pa bukurinë e hanës, pa e pa bukurinë tande!

Hanë Du me i thy tabutë e shoqnisë! Besa edhe rrethit të familjes.. tabutë se mu kujdes për veten,...

Gruaja nga Skenderaj hyn në librin Guinness

Emri i Kosovës edhe një herë u përmend në librin e famshëm të rekordeve Guinness. Është Arbnora Fejza Idrizi nga komuna e Skenderajit, e...

Zënka mes burrit dhe gruas

Kjo është thirrje për çdo burrë dhe grua që të provojnë të mbjellin lumturinë bashkëshortore dhe t’i zgjedhin problemet familjare dhe bashkëshortore me porosi...

Për gratë që dashurojnë dijen…

Nga: Fjolla Spanca Vetëm duke i edukuar gratë, do shërohen plagët në shoqërinë shqiptare. Qyshkur nënat lanë dijen dhe...

Rrëfimi i një nëne për djalin e saj: Varshmëria ta merr fëmijën për së...

“Ka qenë një prej netëve më të tmerrshme të jetës time...policia na dha shenjë që ejani edhe ju mbas nesh. Ata e morën, ia...

Fakte interesante në lidhje me gjakun e njeriut (III)

Nga: Dr Jeton Zenuni, Transfuzioni i Gjakut 41. Qelizat e kuqe të gjakut janë qeliza të veçanta në trupin tonë. Ato nuk kanë bërthamë, për...