10 këshillat pozitive për prindër

Nga: Violta Zefi, Psikologe Meqë shumë shpesh flitet për prindërimin dhe sfidat në rritje të fëmijës, me poshtë, po...

BABA i vërtetë është ai që e kupton së FAMILJA vjen e para

Nga: Adelina Pjetra - Psikologe Çdo burrë mund të bëhet baba. Çdo burrë mund të krijojë jetën. Sidoqoftë,...

Sot po nisesh për në shkollë…

Bija ime, e shtrenjta ime… Akoma pa të lindur e kam ëndërrur momentin kur do...

Ndikimi i teknologjisë në familje dhe shoqëri

Nga: Laureta Berisha Kosumi Teksa kujtoja telefonin tim të parë Samsung pa ngjyra, pa ekran të madh,...

Si ndikon mësimi i dy gjuhëve të ndryshme te fëmijët

Nga Lorela Garuli, psikologe Voltiza Duro – Shumë fëmijë, veçanërisht ata që jetojnë jashtë vendit përballen...

Roli i përrallave në edukimin dhe zhvillimin e fëmijëve

Nga: Lorela Garuli Popullariteti i përrallave dhe fakti që janë kaq të dashura nga fëmijët, në çdo periudhë dhe në çdo kulturë...

KUR MUND TA VIZITOJË PLAZHIN (BREGDETIN) NJË FËMIJË?

Nga: Dr. Ismail LutolliSpecialist PediaterSubspecialist Dijetelog -Nutricionis Kur është koha e duhur të shkoni në pushimet së bashku me foshnjën ? A mund të udhëtoni me...

Zhvillimi i vetvleresimit te femijet

Nga Majre Levenishti, psikologe shkollore dhe edukimi Fëmijët zhvillojnë një vete të brendshme, në të cilën ndodhen mendimet private,...

8 leksione që na i mëson fëmija jonë në mënyrë të pavetëdijshme

Përktheu: Jeton Zenuni Megjithëse jemi NE ata që e prezantojmë fëmijën tonë me jetën dhe e mësojmë atë për...

Më në fund po të shoh, nënë – gjithë dashurinë, sakrificën dhe vetëmohimin tënd

Përktheu: Jeton Zenuni Të thirra të vish sot, sepse ndihesha e mbingarkuar. Nuk hezitove për asnjë moment të thuash...