A ËSHTË E SHËNDETSHME QË FËMIJËT TË “FLASIN ME VETE” ?

Nga Lorela Garuli, psikologe Sa i përket të folurit me vete në fëmijërinë e hershme, nga profesionistët përkatës që punojnë...

SI TA DALLOJMË ÇRREGULLIMIN E VËMENDJES ME HIPERAKTIVITET?

Nga: Lorela Garuli - Psikologe Crregullimi i vëmendjes me hiperaktivitet (Attention Deficit Hyperactivity Disorder ADHD) përcaktohet si shfaqja e...

FËMIJE AGRESIVE, QËNDRIMI QË DUHET MBAJTUR

Nga: Lorela Garuli - Psikologe Ajo që të rriturit duhet të dinë pikësëpari për castet kur fëmijët shfaqin agresivitet...

Çfarë fshihet pas ngrënies së thonjëve tek fëmijët dhe si të veprojmë?

Nga: Lorela Garuli - Psikologe Të gjithë njohim fëmijë të cilët hanë thonjtë dhe në shumicën e rasteve e perceptojmë si...

Relacioni bashkëpunues mjek-farmacist- I domosdoshëm

Nga: Mr.Ph Laureta Berisha Kosumi, Farmaciste Gjithmonë mjeku duhet të ketë relacion bashkëpunues me farmacistin dhe anasjelltas. E gjitha...

Ujërat e zeza problem i madh mjedisorë dhe rrezik për shëndetin tonë

Nga: Florina Lladrovci - Mastër i Ekologjisë Ujërat e zeza janë një rrezik i madh për shëndetin...

NDOTJA E ZONAVE URBANE

Nga: Florina Lladrovci - Mastër i Ekologjisë Ndotja në vendet urbane dhe sjellja ekologjike ndaj tij

VETËDIJA DHE SJELLJA EKOLOGJIKE

Nga: Florina Lladrovci - Mastër i Ekologjisë Çka është vetëdija dhe sjellja ekologjike? Nëse te rriturit...

Zhvillimi psiko-fizik tek fëmijët

Nga: Antigona Kajtazaj-Miftari, logopede Zhvillimi psiko-fizik tek fëmijët 0-6 vjeç Zhvillimi konjitiv ...

PYJET E KOSOVËS DHE SJELLJA EKOLOGJIKE NDAJ TYRE

Nga: Florina Lladrovci - Mastër i Ekologjisë Kosova shtrihet në pjesën juglindore te Evropës, në pjesën qëndrore te Gadishullit...