Te ushqyerit me gji gjatë natës e drejtë apo…?

Nga Dr. Ismail Lutolli specialist Pediatër subspecialist Dietolog-Nutricionist Dilema e zgjimit për të ushqyer foshnjën e porsalindur gjatë natës është mjaft e përhapur. Pyetjet e shpeshta...

Prebiotikët dhe probiotikët

Nga Mr. Ph Laureta Berisha Kosumi farmaciste Prebiotikët Prebiotikët janë një lloj i përbërësve të fibrave të patretshme. Ushqimet që përmbajnë sasi të madhe të prebiotikëve...

A guxojmë t’i puthim fëmijët në buzë?!

Puthja e fëmijëve në buzë: “puthje e vdekjes” apo “puthje e kënaqësisë”? Çfarë rrezikojmë duke puthur fëmijët në buzë? Sa e rrezikshme është kjo...

Si të përballohet belbëzimi?

Nga Kaltrina Lohaj - Logopede A jemi ne si prindër në atë drejtim ku duhet të jemi për t'u qasur në mënyrë adekuate me fëmijën...

Sëmundjet e zemrës, cilët janë faktorët e rrezikut dhe masat parandaluese 

Nga Dr. Gojart PLLANA  Spz. i Kardiologjisë me Angiologji Qendra Klinike Universitare e Kosovës / Klinika e Kardiologjisë Sëmundje kardiovaskulare konsiderohen të gjitha sëmundjet që prekin zemrën dhe...

Mjekimi i dhëmbëve te nënat gjidhënëse

Nga Dr. Spec. Arianita Shala – Zeka Specialiste e Sëmundjeve të Dhëmbit me Endodoncion  Kam hasur edhe në raste tjera, kur nënave gjidhënëse të cilat trajtoheshin...

Barnat kundër diarresë të lejuara në shtatzëni dhe gjidhënie

Nga Mr. Ph Laureta Berisha Kosumi - Farmaciste Pjesa e katërt Diarreja është simptomë që paraqitet me jashtëqitje të shpeshta me konsistencë të hollë (5 deri...

Hemangioma te fëmijët e vegjël – rreziku!

Nga Dr. Ismail Lutolli Specialist Pediatër Subspecialist Hematolog - Onkolog Kur prindërit shohin për herë të parë një hemangiomë të fëmija i tyre, ndihen të frikësuar dhe...

Konjunktiviti neonator

Konjunktiviti neonator apo siç njihet edhe si Ophthalmia neonatore, i referohet çdo forme të konjunktivitit që ndodh në 28 ditët e para të jetës. Nga...

Analgjetikët në shtatzëni dhe gjidhënie

Nga Mr. Ph Laureta Berisha Kosumi - Farmaciste Pjesa e dytë Shumë herë dhimbja e një gruaje shtatzënë dhe asaj gjidhënëse mund të bëhet e padurueshme,...