Çfarë të bëjmë që fëmijët të kalojnë sa më lehtë këtë situatë në të...

Dr Arbrore Ulaj, Psikiatre për fëmijë Situata në të cilën po kalojmë nuk është aspak e lehtë jo vetëm...

Ndarja e punëve të shtëpisë sipas moshës: Si të krijojnë fëmijët e vegjël shprehi...

Detyrat e shtëpisë janë një pjesë e rëndësishme e zhvillimit të fëmijëve sepse përmes tyre ata mësojnë të kujdesen për veten e tyre. Ndiqni...

Kultura publike – edukimi më i rëndësishëm për fëmijë

Labinot Kunushevci, sociolog Fëmijët sot jetojnë në një kohë të presioneve të mëdha psikologjike, kulturore, mediale e shoqërore, prandaj është rritur...

Çrregullimet e të folurit dhe gjuhës

Nga: Antigona Kajtazaj -Miftari - logopede Afazia-humbje e plotë e aftësisë për të folur

Rëndësia e dozimit të duhur të barnave tek fëmijët

Nga: Mr.Ph Laureta Berisha Kosumi Farmaciste Dhënia e dozës korrekte është shumë e rëndësishme sepse shumica e barnave duhet...

Fakte të rëndësishme për shëndetin mendor

Intervistë me dr Arbrore Ulaj, psikiatre për fëmijë Çrregullimet mendore prekin qindra milionë njerëz në çdo pjesë të botës dhe...

Disleksia tek adoloshèntët

Nga: Antigona Kajtazaj-Miftari logopede Inkurajimi i leximit dhe shkrimit 10 mënyra për të inkurajuar adoloshentin...

Kur ta dërgoj fëmijën tim të psikologu apo psikoterapeuti?

Nga: Arber Zeka Psikolog dhe Psikoterapeut Kur fëmijët kanë probleme emocionale ose të sjelljes, aq më herët të marrin...

Familja dhe edukimi i adoleshentëve

Nga Mons. Lush Gjergji Çdo prindër dëshiron edukimin e mirë të fëmijëve, kështu që ata më vonë të jenë të...

Çka është mutizmi selektiv?

Nga: Antigona Kajtazaj-Miftari logopede Çka është mutizmi selektiv? Si duhët të trajtohët? A mund të behët serioze një gjëndje...