A shkakton peri i gjuhës (frenulumi i shkurtër) vonesa apo pengesë në të folur...

Dr Ismail Lutolli, specialist pediatër,Subspecialist Dietolog – Nutricionist,Subspecialist Hematolog Onkolog A mund të jetë shkak i dështimit të gjidhënies...

Autizmi dhe karakteristikat e tij

Nga: Msc. Fatime Sahiti - Psikologe Klinike • Autizmi është një gjendje neuro-zhvillimore e cila karakterizohet nga ndryshimet në...

Rreziku i relaksimit të tepruar të masave për mbrojtje nga virusi Covid 19 me...

Shumica prej nesh kemi relaksuar në masë të konsiderueshme kufijtë e mbajtjes së distancës fizike gjatë takimit me miqtë dhe familjen tonë...

Zhvillimi i fëmijës – Çrregullimet e të folurit dhe gjuhës

Nga: Antigona Kajtazaj -Miftari – logopede Afazia-humbje e plotë e aftësisë për të folurDisfazia-humbje e pjesshme e aftësisë për...

KUR VAJZAT E MIA KUPTUAN SE UNË VUAJ NGA KANCERI…!

Nga: Fitore Zenelaj Shumë prej nesh nuk e kanë guximin të ju tregojnë fëmijëve të tyre për të vërtetën...

Mbështetja e fqinjëve, miqve dhe familjarëve të moshuar gjatë periudhës së distancimit social

Si qenie njerëzore, ne duhet të kemi një qëllim, të kuptojmë se çfarë është ajo që na ndihmon të ngrihemi nga shtrati...

Testimet për Covid 19

Dy lloje të testeve janë në dispozicion për COVID-19 sot: testet virale dhe ato për antitrupa. Testi viral ju...

Pulmologu Thaqi: respektoni rekomandimet e IKSHP

Nga sot, rrezikojmë me shku në drejtim të asaj ku më nuk do të ketë rendesi numri i të infektuarve e as...

Çka është implanti koklear (IK)

Nga: Antigona Kajtazaj-Miftari, logopede Implanti Koklear (IK) është një pajisje elektronike e cila implantohet tek njeriu në mënyrë kirurgjikale...

Ulçeracionet aftoze

Nga Dr Flamur Lahu  -Paraqesin lezione të dhimbshme mukozale të gojës, që rishfaqen herë pas here. Paraqiten tek 30%...