“Një ditë e zakonshme pune me ata të cilëve orën biologjike ua kontrollon heroina”

Nga: Dr. Valbona Hysenaj Miftari, neuropsikiatre Çdo mëngjes marr trenin e orës 7:15 nga Zürichu për të kryer misionin...

A mundet një njeri besimtar të bie në depresion?

Depresioni është një nga gjendjet më shkatërruese që mund të godasin një person. Shumica e njerëzve e identifikojnë...

SHËNJAT QË IU NDIHMOJNË TË KUPTONI QË FËMIJA/ I AFËRMI JUAJ KA RËNË NËN...

Nga: Valbona Hysenaj Miftari Kryemjeke në departamentin e varësisë në Klinik Königsfelden në Brugg të Zvicrës. Përdorimi i drogave...

Vetëvrasjet në Kosovë stimulohen edhe nëpër forume e grupe në internet, shteti nuk ka...

Shkruan: Hafize Elshani, gazetare Vetëvrasjet në Kosovë si fenomen shqetësues janë në rritje, por kush po...

Çrregullimet psikologjike dhe mbështetja sociale

Nga: Latif Hoxha – Specialist i Psikologjisë Klinike dhe Psikoterapisë Sa po kuptohen çrregullimet psikologjike nga vetk klientët dhe rrethi...

Vetëvrasja

Nga: Pranvera Nevzadi Vetëvrasja, nuk është një vendim që merret aty për aty. Është një ndjenjë pikëllimi, dëshpërimi...

Disa nga shkaqet e depresionit

Nga Argjentina Hadri- Psikologe Depresioni është një gjendje psikike e individit, që shfaqet me ndryshime negative, kur flasim për depresionin e mendojmë si diqka madhore...

Si të qëndroni të qetë në situate stresuese dhe të ruani nervat?

Të gjithë e dimë se po jetojmë një jetë dinamike, plot detyrime e pengesa, por qëllimi është të mbetemi të qetë. Në vazhdim iu...

Depresioni tek fëmijët

Sipas studimeve të fundit depresioni prek 1 në 20 fëmijë. Është e rëndësishme të bëhet dallimi kur një fëmijë është i pakënaqur dhe kur...

Depresioni i padukshëm

Në përgjithësi mendohet se njerëzit qe janë në depresion duken te pikëlluar, të zymtë, janë të izoluar, qajnë vazhdimisht, nuk kujdesen ose nuk e...