Psikologia e Harvardit për prindërit

Bëni këto 7 gjëra nëse doni të rrisni fëmijë me tru fleksibël dhe elastik

Truri i një fëmije nuk është një tru i rritur në miniaturë. Është një tru i lindur në ndërtim e sipër që lidhet me botën. Dhe u takon prindërve që të krijojnë një botë, si fizike ashtu edhe sociale, e cila është e pasur me udhëzime për instalime elektrike.

Bazuar në vite kërkimesh në neuroshkencë dhe psikologji, këtu janë shtatë rregulla prindërimi për të ndihmuar fëmijën tuaj të ndërtojë një tru që është fleksibël dhe për këtë arsye edhe elastik.

  1. Bëhu kopshtar, jo marangoz.

Marangozët gdhendin dru në formën që duan. Kopshtarët ndihmojnë që gjërat të rriten vetë duke kultivuar një peizazh pjellor.

Po kështu, prindërit mund ta skalitin fëmijën e tyre në diçka specifike, të themi, një violinist koncerti. Ose ata mund të ofrojnë një mjedis që inkurajon rritjen e shëndetshme në çfarëdo drejtimi që merr fëmija.

Ju mund të dëshironi që një ditë fëmija juaj të luajë violinë në Sallën Symphony, por duke i detyruar ata të marrin mësime (qasja e marangozit) mund të krijojë një virtuoz, ose një fëmijë që e sheh muzikën si një punë të pakëndshme.

Qasja e kopshtarit do të ishte të spërkatni një sërë mundësish muzikore nëpër shtëpi dhe të shihni se cilat prej tyre nxisin interesin e fëmijës suaj.