Çfare mund te beje nje femije 6-8 vjeç?


Nje femije i moshes 6-8 vjeç mund te angazhohet ne pune te ndryshme ne shtepi, psh.,

 • te rregulloje dhomen e tij;
 • te ndihmoje ne kujdesin ndaj vellezereve dhe motrave me te vogla;
 • te shtroje tavolinen, apo te pastroj pas ushqimit;
 • te zbraze enelaresen pasi te kete mbaruar;
 • te pastroje toaletin pasi te kete mbaruar dhe lavamanet gjithashtu;
 • te vendose rrobat e palara ne koshin e tyre;
 • te ndihmoje te vendosim rrobat per t’u thare;
 • te rendise rrobat ne baze te ngjyrave;
 • te pergatise vet mengjesin;
 • te ndihmoje ne pergatitjen e çantes/kutisë se drekes;
 • te ndihmoje ne pastrimin e oborrit, te heqë barerat e keqija, apo te mbledhe gjethet;
 • te beje ujitjen e bimeve/ luleve;
 • te heqë mbeturinat;
 • te merr pergjegjesi per ushqyerjen e kafsheve shtepiake; etj.
  Adile Morina Kransniqi