Buzëqeshja e parë e foshnjës suaj

Nga Dr.Ismail Lutolli specialist Pediatërsubspecialist Dijetolog-Nutricionist Kur është koha që foshnja juaj do të buzëqeshë për herë të parë?

Zhvillimi psiko-fizik tek fëmijët

Nga: Antigona Kajtazaj-Miftari, logopede Zhvillimi psiko-fizik tek fëmijët 0-6 vjeç Zhvillimi konjitiv ...

SI ZHVILLOHET GJUHA DHE TË FOLURIT?

Nga Shukrije Baruti-Logopede 3 vitet e para të jetës, kur truri zhvillohet dhe maturohet, është periudha më intensive për zhvillimin e aftësive gjuhësore dhe të...

VESET TE FËMIJET DHE PARANDALIMI I TYRE

Nga Veranda Mataj-Psikologe Veset janë sjellje të mësuara që zhvillohen si një formë argëtimi tek një fëmijë i mërzitur, ose si një mekanizëm për të...

Shkollë pa kulturë

Autor: Labinot Kunushevci, sociolog Burimin e të gjitha problemeve duhet ta kërkojmë në sistemin e arsimimit dhe edukimit. Ndërsa...

Rivaliteti motër-vëlla, të vërteta dhe mite

Nga: Lorela Garuli - Psikologe Një prej dinamikave më të rëndësishme në familje është raporti mes fëmijëve, pra mes motrave e...

PËR PRINDËRIT E FËMIJËVE TË CILËT BELBEZOJNË

Nga Shukrije Baruti- Logopede Provoni këto hapa për të ndihmuar fëmijën tuaj: • Mos kërkoni që fëmija juaj të flasë pikërisht apo korrekt gjatë gjithë kohës....