Dr. Ismail Lutolli – Si t’i dalloni shenjat e hershme të autizmit?

Dr.Ismail Lutolli specialist Pediatërsubspecialist Dijetolog-Nutricionist - Si t’i dalloni shenjat e hershme të autizmit?- Keni dyshime që fëmija juaj është autik,...

Çrregullimi Emocional Sezonal

Nga: Dr. Ismail Lutolli Njeriu si qenie e gjallë i nënshtrohet në vazhdimësi ndryshimeve klimatike, ndryshimeve te stinës. Nga ky...

VESET TE FËMIJET DHE PARANDALIMI I TYRE

Nga Veranda Mataj-Psikologe Veset janë sjellje të mësuara që zhvillohen si një formë argëtimi tek një fëmijë i mërzitur, ose si një mekanizëm për të...

Buzëqeshja e parë e foshnjës suaj

Nga Dr.Ismail Lutolli specialist Pediatërsubspecialist Dijetolog-Nutricionist Kur është koha që foshnja juaj do të buzëqeshë për herë të parë?

SI ZHVILLOHET GJUHA DHE TË FOLURIT?

Nga Shukrije Baruti-Logopede 3 vitet e para të jetës, kur truri zhvillohet dhe maturohet, është periudha më intensive për zhvillimin e aftësive gjuhësore dhe të...

Zhvillimi psiko-fizik tek fëmijët

Nga: Antigona Kajtazaj-Miftari, logopede Zhvillimi psiko-fizik tek fëmijët 0-6 vjeç Zhvillimi konjitiv ...

PËR PRINDËRIT E FËMIJËVE TË CILËT BELBEZOJNË

Nga Shukrije Baruti- Logopede Provoni këto hapa për të ndihmuar fëmijën tuaj: • Mos kërkoni që fëmija juaj të flasë pikërisht apo korrekt gjatë gjithë kohës....