Mendova për gjërat që do të doja t’i zhbëja.

Pasi putha vajzën time dhe i thash natën e mirë, u ula në divan për të menduar.
Mendova për gjërat që do të doja t’i zhbëja.
Mundësitë që kisha për të qenë më e durueshme.
Kohët kur unë nxitova për të gjykuar në vend që të nxitoja për të kuptuar.

Ndërsa mendimet e mia vazhdonin të enden, faji më përfshiu.
Më dukej sikur isha në mjegull, pa mundur të shihja.
Ndërsa valët e keqardhjes më mbuluan, mbylla sytë.
Mora frymë thellë dhe kërkova thellë në zemrën time.

Dëgjova barkun e vajzës sime të qeshte kur i thashë një shaka.
M’u kujtua se si ajo m’u afrua më shumë teksa i lexoja një histori para gjumit.
Ndjeva dorën e saj duke gjetur rrugën e saj në timen ndërsa ecnim së bashku.
E imagjinova klithmën e saj të kënaqësisë teksa luanim një lojë.
E pashë pamjen në fytyrën e saj kur e putha në ballë.

Dhe sapo erdhi, mjegulla u largua.
Më në fund arrita të shihja atë që ishte përpara meje.

Vajza ime nuk ka nevojë për një nënë të përsosur.

Worthy words