Gjidhënia te foshnjat me Sindromin Down

A ka mundësi të ushqehet me gji një fëmijë me Sindromin Down? Cilat vështirësi do të kalojë? Sa e rëndësishme është gjidhënia për këta fëmijë? Sa e...

Dështimi i shtatzënisë, humbje traumatike emocionale

Nga Brikena Krasniqi Hoti Specialiste e Psikologjisë Klinike dhe Psikoterapisë. Është e zakonshme dhe e shpeshte ne kulturën tonë, që çdo gruaje shtatzënë i është thënë...

Si të mbroheni nga njerëzit negativë?

Nga Dr. Valbona Hysenaj Miftari Specializante e vitit te gjashtë dhe të fundit të psikiatrisë dhe psikoterapisë në Zvicër. Ky shkrim ka për qëllim t'iu servojë...

Llojet e drogave dhe efektet e tyre negative

Nga Dr. Valbona Hysenaj Miftari Specializante e vitit te gjashtë dhe të fundit të psikiatrisë dhe psikoterapisë në Zvicër.  Pasojat nga përdorimi i substancave narkotike janë...

Mbushjet e zeza

Nga Dr. Lejla Luta Specialiste e Stomatologjisë së Fëmijëve Sot dua të trajtoj një temë e cila ka të bëje me mbushjet e zeza. Shumë të...

Të dashur prindër, unë jam më i rëndësishëm sesa rrjetet sociale!

Nga Dr. Jeton Zenuni - Transfuzion i gjakut   Të dashur prindër, unë jam më i rëndësishëm sesa rrjetet sociale, dhe ju dua shumë më tepër...

Barnatorja e pushimeve

Mr. Ph Laureta Berisha Kosumi - farmaciste Koha e pushimeve ka ardhur dhe përveç gjërave që duhet marrë në pushime, të gjithë prindërit para nisjes...

Era e keqe e gojës

Nga Dr. Shqipdona A. Morina Stomatologe (Usia e pakëndshme nga goja) Të disa persona nga goja hetohet usia e pakëndshme (Fetor ex ore). Kjo ndodh të personat...

Facebook, Twitter, Kokaina: A kanë ndikim të njëjtë mbi ne mediat sociale me drogat...

Marrja e lejes nga prindi që fëmija të përdorë mediat sociale është sikur marrja e lejes që ata të përdorin kokainë, alkool dhe cigare...

Pasojat e marrjes së antibiotikëve pa recetë 

Mr.ph Laureta Berisha Farmaciste Pjesa parë Marrja e antibiotikëve me recetë ka qenë në masë të madhe shqetësuese nga përshkrimi i madh i tyre, që bëhet nga...