Sot në orën e parë të mësimit, secili mësimdhënës do duhej të mbante një...

Nga Drenusha Zajmi Hoxha Sot ne oren e pare te mesimit, ne secilen shkolle, secili mesimdhenes do duhej te...

Reagime me kënaqësi të rrejshme

Nga Halil Avdulli Çfarëdo që trondit njerëzit në jetë, kanë dy gjëra për t’i bërë:Të ndërmarrin një reaksion praktik...

Sot u dëgjua zëri i popullit për një të mitur në Drenas

Gjyla Çeliku Qoftë edhe një zë nga një protestues të dëgjohet, llogaritet si zëri i popullit. Zëri i popullit...

Për dallim nga Kavaja, Prishtina po e mbron vajzën

Rudina Xhunga Shikoni si reagon Prishtina. Te gjithë me parrulla në duar, kanë dalë në rrugë për t'i thënë...

Denonconi ngacmimet, kushtëzimet dhe shantazhet

Dr. Jusuf Ulaj, neuropsikiatër Situata e rëndë traumatike e vajzës nga Drenasi na tronditi të gjithëve. Ka shumë për...

Shoqata e Obstetërve dhe Gjinekologëve të Kosovës kërkon drejtësi për rastin e gjinekologut Fehmi...

Shoqata e Obstetërve dhe Gjinekologëve të Kosovës në mbledhjen urgjente të datës 7 shkurt 2019 jep këtë PRONONCIM PËR OPINION

Ne nji vend ku djali rritet si mret

Nga Fjolla Spanca Ne nji vend ku djali rritet si mret/ princ/ pasha do a s’do, gruaja ka me...

Skandaloze: Teksti shkollor ”Biologjia” i quan ”idiotë”, ”mongoloidë” dhe që ”jetojnë 10-16 vjet” personat...

Autor: Labinot Kunushevci - sociolog Tekstet e sjellura nga libri i Biologjisë rreth fëmijëve me sindromin Down janë shumë të pasakta nga pikëpamja shkencore. Duhet...

NGJARJE E VËRTETË – SAKRIFICA PËR GJIDHËNJEN

Nga Dr.Ismail Lutolli specialist Pediatër subspecialist Dijetolog-Nutricionist   Shpeshherë, në punën time të përditshme si mjek, takoj nëna të cilat sakrifikojnë shumë nga shëndeti i tyre, për...

Mazohizmi që na shoqëroi tërë jetën…

  Nga Dr. Valbona HYSENAJ - MIFTARI - Psikiatër   Doli një ose ca mazohistë të cilët thanë; „Kush të do, të rrahë“, „dajaku ka dalë prej...