Ndëshkimi fizik i fëmijëve…

Nga Adelina Pjetra Psikologe Klinike & Psikoterapiste BWRT dhe EMDR Ekzistojnë shumë pikëpamje në lidhje me mendimin nëse është OK të goditen fëmijët. Disa prindër besojnë se...

TË PAKTËN 10 MINUTA USHTRIME NË DITË MUND TË NA BËJNË MË TË LUMTUR

Gentiana Kuqi Tishukaj - Psikologe Shpesh e pyesim veten sa aktiv duhet të jemi për të përmirësuar gjendjen tonë emocionale. Ndoshta nuk është aq sa...

Sindromi Messi

Nga Dr. Valbona Hysenaj Miftari Specializante e vitit të gjashtë dhe të fundit të psikiatrisë dhe psikoterapisë në Zvicër. Kur grumbullimi i gjërave në shtëpi ngulfat...

ASGJË NUK ËSHTË ASHTU SIÇ DUKET

Nga Brikena Krasniqi Hoti-Specialiste e Psikologjisë Klinike dhe Psikoterapisë Nëse keni një mik apo anëtarë të familjës që vuan nga ankthi, depresioni, sulmet e panikut...

Mbështetja në vetveten

Nga Arlinda Bytyqi - Psikologe T'i besosh mendimit tënd,të besosh se ajo që është e vërtetë për ty në zemrën tënde është e vërtetë për...

Emocionet janë “ngjitëse”, si mund të mbrohemi?

Nga Brikena Krasniqi Hoti, specialiste e Psikologjisë Klinike dhe Psikoterapisë Shumica e njerëzve mendojnë se emocionet e tyre janë unike, se ato varen kryesisht nga mendimet...

ÇRREGULLIMET E TË NGRËNIT DHE BAZA E TYRE EMOCIONALE

Autore: Brikena Krasniqi Hoti-Specialiste e Psikologjisë Klinike dhe Psikoterapisë A JANË ÇRREGULLIMET E TË NGRËNIT ZGJEDHJE E PERSONIT? A JANË PROBLEME SERIOZE? CILA ËSHTË NDËRLIDHJA E TYRE...

Gjumi

Eliza Bublaku - Psikologe Qeniet njëzore e kalojnë rreth një të tretën e jetës së tyre në gjendjen e ndryshuar të vetëdijes që është gjumi. Të...

TI JE I FUQISHËM

Nga Adelina PJETRA - Psikologe Ndaloni së fajësuari veten dhe filloni të jeni ! Ne tërheqim atë që jemi. Nëse nuk ju pëlqen diçka në jetën...

Mutizmi Selektiv

Nga Adelina Haxhiu - Logopede Mutizmi selektiv është një çrregullim anksioz që shfaqet që në fëmijëri dhe karakterizohet nga paaftësia e fëmijës për të folur...