Nëntë proteinat më të mira bimore

Proteinat e bimëve iu ndihmojnë të jetoni më gjatë, kështu tregon eksperti i ushqimit Rick Hay, i cili për ‘Healthista’ ka zbuluar nëntë burimet e tij të preferuar që duhet të konsumoni për të pasur një metabolizëm që funksionon siç duhet.

Një hulumtim tregon për përfitimet e konsumimit të se proteina e bimëve, i cili studim vërteton se është më mirë që të merrni proteina nga bimët në vend të ushqimit të kafshëve siç është mishi.

Shumë njerëz, janë konsumues të mishit, të cilët refuzojnë të pranojnë që iu mund të merrni proteina nga bimët dhe në shumicën e rasteve nuk besoni se ato mund të përmbajnë sasi më të larta proteina (dhe të jenë më të shëndetshme për ju) sesa sendet me bazë kafshët.

1. Kuinoa

2. Thjerrëzat

3. Djathë integral

4. Tofu

5. Fasule

6. Pluhur proteinash me bazë bimore

7. Miell kokosi

8. Gjalpë bajamesh

9. Spirulina

/#FamiljadheShëndeti