Dhimbja e thembrës


🔷 Nëse zgjoheni në mëngjes me dhimbje thembre?
🔷 Mund të ndjeni ngurtësi ose dhimbje në thembër kur jeni shtrirë në shtrat?
🔷 Mund ta vini re kur bëni hapat e parë nga shtrati në mëngjes?

Dhimbja e thembrës në mëngjes mund të jetë për shkak të një gjendjeje të tillë si fasciti plantar ose tendiniti i Akilit. Mund të jetë gjithashtu për shkak të një dëmtimi si një stres frakturë.

Dhimbja në thembra ndonjëherë mund të trajtohet me mjete shërimi në kushte shtëpie si akulli dhe pushimi.

Nëse dhimbja juaj është më dobësuese, një mjek reumatolog ose podiatër mund të diagnostikojë simptomat tuaja dhe të rekomandojë trajtim.

Për të trajtuar në mënyrë më efektive një rast individual të fascitit plantar, duhet të adresoni shkaqet esenciale.

🔶 A është problemi në strukturën e këmbës?
🔶 A është problemi si pasojë e përdorimit të tepërt?
🔶 A është diçka krejt tjetër?

Pasi të kemi kuptuar këta faktorë në rastin tuaj specifik, ne mund të rekomandojmë kursin më të mirë të trajtimit dhe të marrim rezultate.

Edhe nëse keni provuar një ose dy lloje të trajtimit tashmë pa sukses, shanset janë të mira që thjesht nuk keni provuar ende metodat e duhura. Ne mund t’ju ndihmojmë të përcaktoni se cilat janë ato!

Me respekt,
Dr Besim A. Demolli
Mjek reumatolog