Analgjetikët në shtatzëni dhe gjidhënie

Nga Mr. Ph Laureta Berisha Kosumi - Farmaciste Pjesa e dytë Shumë herë dhimbja e një gruaje shtatzënë dhe asaj gjidhënëse mund të bëhet e padurueshme,...

Për gratë shtatzëna

Rrëfime prekës i një doktori, që shpjegon përjetimet e grave se në çfarë ferri kalojnë për ta sjellë në jetë një fëmijë. Si doktor, unë...

Përdorimi i kimikateve gjatë shtatzënisë

Nga Blerta F. Kryeziu - Kimiste Mënyra e jetesës në ditët e sotme është e paimagjinueshme pa kimikatet, por përdorimi i tyre duhet bërë me...

Përdorimi i barnave në shtatzëni dhe gjidhënie

Nga Mr.ph Laureta Berisha Kosumi - Farmaciste Pjesa parë Pyetjet e shpeshta që kemi pasur në grupin tonë “Familja dhe shëndeti” rreth përdorimit të tyre në...

Dështimi i shtatzënisë, humbje traumatike emocionale

Nga Brikena Krasniqi Hoti Specialiste e Psikologjisë Klinike dhe Psikoterapisë. Është e zakonshme dhe e shpeshte ne kulturën tonë, që çdo gruaje shtatzënë i është thënë...

A shkakton vaksinimi autizmin?

Ç’duhet të dini para vaksinimit të fëmijës? Çfarë duhet të dini para vaksinimit të fëmijëve? Si qëndron çështja e prezencës së merkurit Hg në vaksina? Interviste me...

Shfrytëzimi i plazhit nga një grua shtatzënë

Nga Dr.IsmailLutolli Specialist Pediatër Subspecialist Dietolog-Nutricionist Bashkautore: Samire Ademi Lutolli – Specialiste Gjinekologji/ Obstetrikë Shfrytëzimi i plazhit nga një grua shtatzënë mund te bëhet duke pasur parasysh këto...

Depresioni i paslindjes, rrezik i heshtur

Nga Dr.Ismail Lutolli, Specialist Pediatër, Subspecialist Dietolog-Nutricionist Bashkautore: Samire Ademi Lutolli – Specialiste Gjinekologji/ Obstetrikë Foshnja erdhi në jetë e tek nëna e re fillojnë pyetjet...