Disa nga shkaktarët e dhimbjes së barkut

Shkruan: Dr. Besa Vranovci Dhimbja e barkut mund të jetë e vazhdueshme dhe mund të ndodhë herë pas...

Grupet e gjakut dhe shtatzënia

Ndër ekzaminimet e para laboratorike që duhet bërë kur konstatohet shtatzënia është përcaktimi i grupit të gjakut. Dr. sci....

A duhet bërë larja e foshnjës mënjeherë pas lindjes?

Nga Dr.Ismail Lutolli specialist Pediatërsubspecialist Dijetolog-Nutricionist A duhet bërë larja e foshnjës mënjeherë pas lindjes? Kontakti...

Shqetësimet e zorrës së trashë gjatë shtatzënisë

Hemorroidet gjatë shtatzënisë janë një fenomen mjaft i njohur kudo në botë. Studimet referojnë se rreth 50% e grave preken nga sëmundja hemorroidale përgjatë muajve...

Gripi, simptomat, parandalimi dhe trajtimi

Nga Mr.ph Laureta Berisha Kosumi – Farmaciste Gripit është një sëmundje e zakonshme virale ( e shkaktuar nga virusët e jo nga bakteriet), e cila...

19 vjetë pritje të një fëmije.

Rrëfim nga dr. Ismail Lutolli Nëntëmbëdhjetë vjet mallë, mërzi, dështime e përpjekje për të gëzuar një fëmijë në duar, për të dëgjuar vajin e një...

DHIMBJA E KOKËS

Nga Dr. Besa Vranovci Dhimbjet e kokës ndodhin si një problem shëndetësor që pothuajse tek të gjithë e hasim gjatë një periudhe të caktuar të...

Barnat hormonale, antacide dhe antihemoroidale të lejuara në shtatzëni dhe gjidhënie

Nga Mr. Ph Laureta Berisha Kosumi - Farmaciste Pjesa e pestë Barnat hormonale të lejuara në shtatzani Progesteroni (emër tregtar: Utrogestan) Dydrogesteron (emër tregtar: Duphaston), këto barna mbrojnë...

Barnat kundër diarresë të lejuara në shtatzëni dhe gjidhënie

Nga Mr. Ph Laureta Berisha Kosumi - Farmaciste Pjesa e katërt Diarreja është simptomë që paraqitet me jashtëqitje të shpeshta me konsistencë të hollë (5 deri...

Barnat laksative të lejuara në shtatzëni dhe gjidhënie

Nga Mr. Ph Laureta Berisha Kosumi - Farmaciste Pjesa e tretë Kapsllëku gjatë shtatzënisë dhe gjidhënies shpeshherë shkojnë në kontinuitet. Disa nga shkaqet më të zakonshme...