Diabeti dhe COVID 19

Nga Ardiana Perjuci - Begolli, Specialiste Endokrinologe Në çdo ditë e më shumë po marrim informata për korona virusin...

Sëmundja e sheqerit – diabeti te femrat

Nga Dr. Besa Vranovci – Mjeke e përgjithshme Çka është diabeti? Diabeti - sëmundja e sheqerit, është një sëmundje kronike që karakterizohet nga rritja e nivelit...

DIABETI – të njihemi me këtë sëmundje

Dr. Ardiana Perjuci - Begolli, endokrinologe Sot Bota shënon Ditën ndërkombëtare të Diabetit, si një sëmundje e cila çdo...

Agjërimi dhe diabeti

Nga: Dr. Ardiana Perjuci-Begolli, specialiste endokrinologe Agjërimi gjatë muajit Ramazan është një prej shtyllave kryesore të Islamit dhe obligim...

Gjithçka që duhet të dini për Diabetin

Intervistoi: Hafize F.Elshani, gazetare Diabeti është një gjendje shëndetësore serioze, i cili po nuk u trajtua,...

Udhëtimi dhe diabeti

Nga Dr. Adriana Perjuci-Begolli - endokrinologe Duke marr shkas nga koha e pushimeve dhe mundësisë së udhëtimit të ndonjërit, mendova të jap disa këshilla për...

Dhimbja e gjoksit tek të semurë më diabeti melit

Dr. Ibadete Bytyçi, MD, Interniste-Kardiologe, PhD kandidat Diabeti melit (diabetes melitus) është sëmundje kronike progresive, që karakterizohet me hiperglikemi dhe çrregullime metabolike të karbohidrateve, proteinave...

Hirsutizmi

Nga Dr. Adriana Perjuci-Begolli – Endokrinologe Hirsutizmi është paraqitja e qimeve te femrat në regjionet androgjen-senzitiv (si mustaqe, faqe; mjekër, përreth gjinjve, në gjinj, vija...