FAKTE INTERESANTE

Nga dr. Besa Vranovci

A e keni ditur se:

 • Për të ngritur vetullat 30 muskuj duhet të hyjnë në funksion.
 • Për të bërë një hapë nga drejtë përpara duhet të hyjnë në funksion 54 muskuj.
 •  Për të buzëqeshur duhet të hyjnë në funksion 17 muskuj të fytyrës, ndërsa për të qarë 43 muskuj.
 • Sytë asnjëherë nuk rriten, ndërsa hunda dhe veshët asnjeherë nuk përfundojne së rrituri
 • Në kohën kur teshtitni, të gjitha organet e trupit duke e përfshirë dhe zemrën, për një moment ndalojnë.
 • Është e pamundur të teshtini me sy të hapur.
 • Ne lot gjindet një enzim me emrin Lizozim; dhe ka aftësi të mbyt 95% të të gjitha baktereve.
 • Ne goje ka më shumë se 7 miliardë baktere . Ato gjinden në dhëmbë, në mishin e dhëmbëve, gjuhë dhe në faqe.
 • Rekomandohet që njerëzit që përjetojnë humbje të kujtesës të dëgjojnë muzikë, sepse truri regjistron shumë momente me anë të këngës.
 • Njeriu kur lind në trup ka 300 eshtra por duke u rritur ky numer ulet në 206 eshtra
 • Truri i njeriut është 80% ujë
 • Një njeri i rritur brenda ditës merr frymë mesatarisht 23mijë herë./Familjadheshendeti.com