Kur mjekët gabojnë…!

Nga Dr.Ismail Lutolli Specialist Pediatër Subspecialist Dietolog-Nutricionist Askush nuk ka të drejtë të propozojë abortin për një fëmijë me sindromin Down Kur mjekët gabojnë…..! Askush nuk ka te drejtë...

Paragjykimet tona

Nga Laureta Berisha Kosumi Edukata e mirësjelljes si individë, si punëtorë dhe si popull Si popull goxha ja mbajmë vetit si të dashur, të edukuar, mirëdashës,...

Psikologët e Harvardit: 6 truqe për edukimin e një fëmije të mirë

Të gjithë prindërit duan që fëmijët e tyre të arrijnë qëllimet e veta dhe të gjejnë lumturi, por hulumtuesit nga Universiteti i Harvardit besojnë...

Mohamed Bzeek: çfarë e bën të jashtëzakonshëm këtë njeri

Bzeek, ​​62-vjeçar, u zhvendos nga Libia në SHBA në vitin 1978, gjatë kohës që ishte gjimnazist. Ai filloi të përkujdeset për fëmijët e birësuar në vitin...

‘Downtism’: kafeneja e veçantë e Teheranit

Në kryeqytetin e Iranit, Teheran, ekziston një kafene e pazakontë ku punojnë të rinjtë me sindromën Down dhe njerëzit autikë. “Downtism” quhet kafeneja, një një...

Infertiliteti bashkëshortor

Nga Dr. Samire Ademi Lutolli Specialist Gjinekolog-Obsteter Diagnostifikimi Nëse edhe pas një viti të marrëdhënieve të rregullta seksuale çifti nuk arrin të realizojë shtatzëninë, ata duhet të...

Porosia e babait për të birin

Ishte bërë një orë e plotë prej se unë dhe babai im po qëndronim ulur në bankë, ndërkohë që ai po priste për të...

Për gratë shtatzëna

Rrëfime prekës i një doktori, që shpjegon përjetimet e grave se në çfarë ferri kalojnë për ta sjellë në jetë një fëmijë. Si doktor, unë...

Nusja që donte ta vriste vjehrrën

Tregim domethënës për një raport që thuajse ende po del të jetë sfide në një martese në kohen e sotme. Vajza martohet dhe pas...

Doktori dhe djali i tij

Një tregim prekës, që na bën të kuptojmë se në këtë botë nuk ka njerëz me dhimbje dhe pa dhimbje por ka njerëz që...