ARRORËT

Nga Albina Alija

ARRORËT – mund të zvogëlojnë rrezikun e zhvillimit të sëmundjeve të zemrës dhe kancerit, thonë hulumtuesit. Hulumtimet e reja kanë treguar se antioksiduesit e tyre natyral ndihmojnë në reduktimin e inflamacionit në arteriet.

Janë veçanërisht të pasura në një formë të vitaminës E antioksidante, të quajtur gama-tokoferol, ndërsa hulumtimi ka treguar se niveli i tyre në trup dyfishohet tetë orë pasi edhe konsumon këto fruta.

 

ARRAT- për shembull, ndihmojnë në zvogëlimin e kolesterolit, ndërsa bajamja është një burim i shkëlqyer i kalciumit për ndërtimin e kockave, ndërsa llojet e tjera të këtij fruti ndihmojnë në parandalimin e disa llojeve të kancerit./Familjadheshendeti.com