Po, shtatzënia nuk është sëmundje por dhemb.
Dhimbja e kokës, këmbët dhembin, dhimbja e shpinës, ngërçi, dhimbja e stomakut, të vjellja dhe ngërçet.
Nuk mund të marrësh asnjë ilaç, thjesht duhet të përballosh dhimbjen.
Shtatzënia nuk është sëmundje, por kërkon kujdes, vëmendje, vizita.
Shtatzënia nuk është sëmundje, por kërkon shumë pushim, duke ngrënë mirë, duke ndryshuar zakonet, dhe duke kufizuar veten.
Çdo gjë ndryshon, zorrë, stomak, kurrizi, shtrëngim fshikëza,ngushtim mushkërish, mungesë ajri, por bebi duhet të përshtatet.
Nuk duhet të jesh nervoz, megjithëse, ka një bombë hormonesh që të sulmon në çdo cep.
Një gjumë i plotë i netëve?
Duhet te ngrihesh për të shkuar çdo orë në tualet, duhet te gjesh një pozicion të rehatshëm për të fjetur, duhet të përpiqesh të flesh me të voglin duke shijuar në barkun tend. Nëse i ke të gjitha këto, prapë duhet të shuash frikën, dyshimet, pasiguritë, shqetësimet: a jam nënë e mirë?
A do të jetë i shëndetshëm?
Lindja?
Duhet të besoni se gjërat do të shkojnë mirë!
Nuk lyen dot flokët, dalin njolla, puçrra, celulit, shenja shtrirje, fryrje.
Dhe në fund të kësaj, një pjesë e gruas brenda teje duhet të ikë për ta lënë nënën të dalë në skenë.
Shtatzënia nuk është sëmundje, por nuk është e lehtë, nuk është rastësisht që Zoti ua besoi këtë dhuratë grave.
Duhet te kesh forcë, shumë forcë, dhe akoma pas gjithe kësaj do jesh plotësisht e dashuruar me atë jetë te re që është brenda teje, kjo varet nga ty, që po pret të takoje aq sa pret ta takosh ti!
Kur dikush të thotë që shtatzania nuk është sëmundje, në një ton të lartë më besoni, ai i njejti person nuk mund ta perballonte as një ditë që ti grua ke kaluar ne keto 9 muaj.
Zoti i bekoftë të gjitha gratë shtatzëna që presin të bëhen Nëna.❤️

jetaegruas

familjeeshendoshe