Ushqime që nxisin plakjen

1. Ëmbëlsirat: Dëmtojnë kolagjenin e lëkurës dhe errësojnë ngjyrën e dhëmbëve.

2. Mishi i kuq: yndyrat e tij aktivizojnë radikalet e lira që dëmtojnë lëkurën.

3. Mishrat e përpunuara: Konservatorët e përdorur për këtë qëllim janë gjithashtu përgjegjës për formimin e rrudhave.

4. Ushqimet e kripura: ushqime të tilla çojnë në mbajtjen e ujit në inde.

5. Kafeina: Për shkak të aftësive të diuretikëve, kafeina çon në dehidratim të lëkurës.

Përgatiti: Albina Alija /FamiljadheShëndeti