Të gjithë flasin për luftën, askush nuk flet për traumën!

Nga: Arber Zeka - Psikoterapeut Trauma nuk ka të bëj më atë që të ka ndodhur ty, ka të...

A ËSHTË E SHËNDETSHME QË FËMIJËT TË “FLASIN ME VETE” ?

Nga Lorela Garuli, psikologe Sa i përket të folurit me vete në fëmijërinë e hershme, nga profesionistët përkatës që punojnë...

“Një ditë e zakonshme pune me ata të cilëve orën biologjike ua kontrollon heroina”

Nga: Dr. Valbona Hysenaj Miftari, neuropsikiatre Çdo mëngjes marr trenin e orës 7:15 nga Zürichu për të kryer misionin...

Si duhet të sillen prindërit që kanë fëmijë me ADHD?

Nga Lorela Garuli, psikologe Prindërit që kanë një fëmijë me çrregullimin e vëmendjes me hiperaktivitet, kanë një rol dhe...

SI TA DALLOJMË ÇRREGULLIMIN E VËMENDJES ME HIPERAKTIVITET?

Nga: Lorela Garuli - Psikologe Crregullimi i vëmendjes me hiperaktivitet (Attention Deficit Hyperactivity Disorder ADHD) përcaktohet si shfaqja e...

Ndarja e punëve të shtëpisë sipas moshës: Si të krijojnë fëmijët e vegjël shprehi...

Detyrat e shtëpisë janë një pjesë e rëndësishme e zhvillimit të fëmijëve sepse përmes tyre ata mësojnë të kujdesen për veten e tyre. Ndiqni...

FËMIJE AGRESIVE, QËNDRIMI QË DUHET MBAJTUR

Nga: Lorela Garuli - Psikologe Ajo që të rriturit duhet të dinë pikësëpari për castet kur fëmijët shfaqin agresivitet...

Çfarë fshihet pas ngrënies së thonjëve tek fëmijët dhe si të veprojmë?

Nga: Lorela Garuli - Psikologe Të gjithë njohim fëmijë të cilët hanë thonjtë dhe në shumicën e rasteve e perceptojmë si...

SHËNJAT QË IU NDIHMOJNË TË KUPTONI QË FËMIJA/ I AFËRMI JUAJ KA RËNË NËN...

Nga: Valbona Hysenaj Miftari Kryemjeke në departamentin e varësisë në Klinik Königsfelden në Brugg të Zvicrës. Përdorimi i drogave...

Si të ndihmojmë fëmijët psikologjikisht dhe emocionalisht pas tërmetit

Lorela Garuli, psikologe Tërmetet janë ngjarje tragjike dhe traumatike, forca shkatërruese e të cilave mund të shkaktojë humbje të...