Çaj nga gjethet e karotës

Kjo është një pije aq e shijshme dhe e mrekullueshme për detoksifikimin dhe forcimin e veshkave. Ky çaj është i shkëlqyer për këdo që vuan nga sëmundjet e traktit urinar.

Merrni një grusht gjethe të karotave (preferohen ato që i rrisni vet nëpër shtëpitë tuaja por mund të përdorni edhe ato që i blini në dyqane nëse i pastroni mire duke ia hequr ndonje mbetje kimike të mundshme), copëtoni ato dhe i vendosni në një kupë çaji.

Hidhni mbi ujë të vluar, dhe lini ne formë të pjerrët derisa çaji është i ftohtë. Largoni gjethet dhe gjuani në koshin e mbeturinave, pastaj vendosni çajin në frigorifer për ta ftohur.

Kjo pije është e qëndrueshme për tre ditët në vijim, andaj preferohet të konsumohet brenda kësaj periudhe.

Gjethet e reja të karotave mund të përdoren gjithashtu edhe në sallatë.

Përgatiti: Albina Alija / Familjadheshendeti.com