PËRFITIMET E PËRDORIMIT TË VEZËVE

Nga Albina Alija

Veza është aq e mahnitshme saqë të gjithë duhet ta përfshijnë atë në dietën e tyre.
Veza është një super ushqim! Duke ngrënë atë, ju merrni proteina, kalcium dhe acide yndyrore omega3.

?Gjëra të veçanta rreth vezëve ?

Ngrënia e vezëve rrit shikimin dhe kataraktet nuk rrezikohen në këtë rast.
Vezë u duhet dhënë fëmijëve, është e dobishme në zhvillimin e tyre. Veza mund të hahet në çdo kohë, pra në çdo sezonë!

Duhet të keni dëgjuar psh,” Ha të dielave ose të hënën “, dimër ose verë, ” E përdori për çdo ditë’ etj.
Po, pra pikerisht duke ngrënë atë, ju merrni proteina, kalcium dhe acide yndyrore omega 3. Ndërsa proteina forcon muskujt e trupit tonë, kalciumi forcon dhëmbët dhe kockat.
Gjëja e veçantë është se acidet yndyrore omega 3 të pranishme në vezë bëjnë kolesterol të mirë në trup që është HDL.
Le të ju them se ka shumë pak gjëra për të ngrënë dhe që kan acide yndyrore omega 3, pra veza është një prej tyre.

1) Vezët janë shumë të dobishme për të kontrolluar peshën tuaj. Në të vërtetë, pasi ha vezën, uria hesht. Pas ngrënies, stomaku juaj është i plotë dhe ju shmangni kapërcimin e një shujte.

2) Rritja e shikimit

Ka shumë karotenide të gjetura në vezë, e cila është shumë e rëndësishme për shëndetin e syve. Karotenidet forcojnë muskujt e syve. Ngrënia e një veze çdo ditë nuk rrezikon katarakte. Antioksidantë të pranishëm në të, punojnë për të forcuar retinë.

3) Rritja ose improvizimi, tensioni i detyruar

Omega 3, vitamina dhe acidet yndyrore të pranishme në vezë janë shumë të dobishme për trurin. Përveç kësaj, vitamina B në vezë ndihmon për të hequr tensionin.
Ka edhe disa elemente që e bëjnë humor të mirë duke hequr depresionin.

4) Efektive për flokë dhe lëkurë

Veza përmban biotin që forcon flokët dhe i jep shtrëngim të lëkurës. Flokët janë të butë dhe të butë duke aplikuar vezën e verdhë në flokë. Përdorimi i vezëve si një maskë fytyre, mund të zvogëlojë rrudhat e lëkurës.

5) Të pasuruar me energji

Ngrënia e vezëve i jep shumë energji trupit tuaj. Ngrënia e vezëve në mëngjes do t’ju japë energji gjatë gjithë ditës. Përveç kësaj, ajo gjithashtu rrit funksionalitetin tuaj. /Familjadheshendeti.com