Ballina Blog Faqe 85

I Dashuri Baba

Nga Dr. Jeton Zenuni - Transfuzion i gjakut E di që në këtë moment je duke e mbajtur celularin në d orë. Në fakt, jam e sigurtë se gjatë gjithë kohës e mban celularin ose në dorë ose të paktën në xhepin tuaj. Bëji një të mirë bashkëshortes suaj dhe shkrep sa më shumë fotografi të saj. Jo. Jo screenshot të...

A MUND TA TEJKALOJ ANKTHIN APO DEPRESIONIN VETËM ME PSIKOTERAPI?

A KA EFEKT APO SUKSES TË NJËJTË PSIKOTERAPIA SIKURSE MEDIKAMENTET? Nëse e keni pyetur ndonjëherë vetën nëse ankthi, depresioni apo çrregullimet tjera jo psikotike, mund të tejkalohen vetëm me psikoterapi dhe pa medikamente, përgjigja është një po e fuqishme. Secili profesionist i shëndetit mendor, i përditësuar me zhvillimet e fundit për më shumë se një dekadë në fushën e psikoterapisë,...

NDIKIMI I INTERNETIT NË JETËN TONË

Nga Shkëlzen Rrecaj “M’fal, a ka mundësi paswordin?”, “Shef, qysh e ke paswordi?”, janë këto shprehjet që posa të ulesh në kafe kamerieri duhet të jetë gati që t’u përgjigjet klientëve që nuk mund ta pinë kafen pa WiFi. Nuk është vetëm në kafene kështu, njëjtë është në shtëpi, në ndeja familjare porsa të ulët mysafiri ai kap telefonin dhe...

SI TË SHTOJMË PESHË NË MËNYRË TË SHËNDETSHME ?

  Dr.Ismail Lutolli Subspecialist Dijetolog -Nutricionist Jemi mësuar të dëgjojmë për humbjen e peshës së tepërt, por në praktikën e përditshme si mjek Dijetolog Nutricionist shoh shumë raste të rënda klinike të cilat provojnë më dhjetëra mënyra për shtim në peshë, por pa sukses. Për disa njerëz, lufta per te shtuar disa kilogramë është edhe më e vështire sesa humbja e tyre. Arsyet...

NINULLAT

?A i këndoni ninulla fëmijëve tuaj gjatë vënjes në gjumë? ?A mendoni se përmes ninullave nënat shprehin dashurinë e tyre ndaj fëmijeve? ?A mendoni se ninullat janë në zhdukje e sipër? ?Na thoni ndonjë varg të ninullave nëse e dini.

RËNDËSIA E PËRFSHIRJES SË BABAIT NË PËRKUJDESJEN E FËMIJËVE

Përfshirja e babait në jetën e fëmijës, duke filluar nga shoqërimi i bashkëshortes në vizitat dhe kontrollet gjatë shtatzënisë dhe prezenca e tij gjatë lindjes së fëmijës, kujdesi ndaj partnerit dhe mbështetja gjatë gjidhënies, pastaj kujdesi dhe shoqërimi me fëmijën, sjell shumë përfitime për fëmijën (bashkëshorten dhe familjen) në të gjitha aspektet e rritjes dhe zhvillimit të fëmijës, por...

PËRSE DISA TË RINJË PËRDORIN DROGË, E DISA TË TJERË JO?

Nga Gentiana Kuqi Tishukaj - Psikologe Klinike Shumë shpesh kemi hasur në këtë pyetje dhe vazhdon të parashtrohet pothuajse cdo ditë. Eshtë një pyetje me shumë përgjigje dhe hipoteza të ndryshme që ngrisin personat që kanë një familjarë një shok/shoqe ose edhe që vetëm shohin dikë duke kaluar andej pari dhe shfaq shenja të dukshme të abuzimit me droga. Mirëpo është...