Friday, March 24, 2023

Karrocen e shtyu shpirti, jo duart.

Karrocen e shtyu shpirti, jo duart.Me vjen me u zgju në këmbë por nuk mundem ,shpesh kam dëshirë me vrapu jo vetëm në ëndërra...

Familja dhe Shëndeti

Shtatzania

Rivaliteti motër-vëlla, të vërteta dhe mite

Nga: Lorela Garuli - Psikologe Një prej dinamikave më të rëndësishme në familje është raporti mes fëmijëve, pra mes motrave e vëllezërve. Mënyra sesi i ndërtojmë këto...

PËR PRINDËRIT E FËMIJËVE TË CILËT BELBEZOJNË

Nga Shukrije Baruti- Logopede Provoni këto hapa për të ndihmuar fëmijën tuaj: • Mos kërkoni që fëmija juaj të flasë pikërisht apo korrekt gjatë gjithë kohës....

Një mësim bukur i dobishëm për fëmijët tuaj

"Mësojini fëmijët tuaj të jenë të mirë dhe bujarë, të ndihmojnë, të qëndrojnë me të dobëtit, por mësojini atyre edhe rëndësinë e mbrojtjes së...

Mos shkoni aty ku nuk ua duan fëmijët!

Është normale që në ahengje dhe raste specifike fëmijët të mos merren çdoherë me vete për mos ta prishë rendin sadopak sepse as ti...

Ushqimi

A duhet ta hani mëngjesin❓

A duhet ta hani mëngjesin❓ Mëngjesi është shujta e cila "kapërcehet" më së shpeshti. ndonëse nutricionistët nuk e rekomandojnë një gjë të tillë. Gjysma e personave...

Diabeti

🔶️DISA KËSHILLA PËR DIABETIN GJATË VERËS

✅️Ndiqni këto këshilla për të ndihmuar në menaxhimin e diabetit tuaj ndërsa shijoni aktivitetin jashtë: · Pini shumë ujë · Shmangni dehidirmin · Rregulloni insulinën sipas nevojës ·...

Rënie në peshë

Humbja e peshës përmes suplementeve reklamuese

Mr. Ph Laureta Kosumi, farmaciste Kërkesat e mëdha nga ana e klientëve që na bëhen në barnatoret tona për humbje peshe në mënyrë "magjike" me tableta...

Depresioni

Psikologji

Kanceri

Syndroma Sheehan

Syndroma Sheehan Syndroma Sheehan e cila quhet edhe nekroza e hipofizës pas lindjes i referohet nekrozës së qelizave të gjëndrës së përparme të hipofizës pas...

Fitnes

Ecja: hapat tuaj deri te shëndeti

Ecja është një mënyrë e thjeshtë, e lirë, e angazhimit fizik dhe është ideale për njerëzit e të gjitha moshave dhe niveleve të fitnesit....

Jeta

Fëmijë dhe të Rritur

A guxon të pastrohet koka kur fëmija ka temperaturë?

Nga: Dr. Ismail Lutolli – specialist PediatërSubspecialist Dietolog – NutricionistSubspecialist Hematolog Onkolog Të vërtetat dhe mitet rreth temperaturës së lartë Ndërrimi i temperaturës në trupin e...