Gjidhenia – Dr. Ismail Lutolli

Nga Dr.Ismail Lutolli specialist Pediatër
subspecialist Dijetolog-Nutricionist

Për nderë të javës së gjidhënies, kemi zgjedhur të realizojmë prezentimin live me datën 03.10.2018, në orën 20 h për temën: ” GJIDHËNIA

🔻Gjidhënia, ky komunikim aq i ndjëshëm në mes të foshnjes dhe nënës, përplotë emocione, përpjekje, dhe në fund përfitime psiko-fizike.

🔻Si e përshkruani gjidhënien, këtë lidhshmëri psiko-fizike ?

🔻Sa është e rëndësishme përkrahja e njerëzve që ju rrethojnë në procesin e gjidhënies?

🔻Cili ishte/është shqetësimi i juaj për gjidhënien ?

🔻 A është e mjaftueshme gjidhënia , kur bebi qanë ende edhe pas shujtës?

🔻 Gjidhënia apo formula (shtesa)?

🔻Bebi pi shumë shkurtë ndërsa flen gjatë!

🔻Bebi nuk e do qumshtin e nënës, saherë që i ofrohet gjidhënia, fillon të thithë por menjëherë fillon të qaj/dorëzohet nga thithja!

🔻Gjidhënia natën, kërkon të pi shumë shpesh !

🔻Miti “e kam qumështin e hollë” çfarë të bëjë?

🔻Kur duhet të fillohet ushqimi shtesë?

🔻Deri në cilen moshë duhet të vazhdohet gjidhënia?

🔻Gjidhënia dhe medikamentet (çka mund të marr e çka jo një nënë gjidhënëse)?

🔻Gjidhënia në publik, sa ndjeheni komfort në publik kur ju apo ndonjë nënë vendos t’a kryej këtë obligim ?

🔻Sa e vështirë, emocionale, ishte ndarja e fëmiut nga gjidhënia ? www.familjadheshendeti.com

Shpërndaje
  •  
  •  
  •