Nga Fjolla Spanca

Dashnija njerez, dashnija dhe Menimi i Nalte!

– Zoti asht Drite; asht Qiell; asht Udhë; asht Paqe; asht Meshire; asht Pa Limit; Butesi; Urtni; asht Paqtim; asht Dashni! 
– Familja asht Dashni; asht Prehje; Qetesi; Permbushje; Gzim! 
– Gruaja asht Dashni! Asht fryme! Asht Zog’ asht Fluture’ asht Force; asht Djell! 
– Burri asht Dashni! Asht Butesi! Prehje! Qetesi! Hane!

– Menimi i Nalte na dallon prej gjase se gjalle; na veçon! Menimi i Nalte per me i kapercye tana pengesat; inatet; smiren; harresat … Menimi i Nalte i paqton zemrat! I shoshit ato’ i lidhe me nyjen e Dashnise! Menimi i Nalte na kput prej derteve t’vockla tuj na rritun n’shpirt e n’menje! Menimi i Nalte i perthekon te tanat e i leshon krejt n’ujnat e vet …

– prej Dashnise lind jeta; me Dashni e zgatim ate! Ndaj, Dashnija asht Emni i Pare edhe i Mrame!

– çelni syte neper libra … çelni – fluturoni neper shpirtat … mos i ngushtoni krahnoret se s’ka si Dashnija! :)))

veç me Meshire dhe Dashni ka me u ba njeriu – Njeri! ?

spancaFjolla
shkurt n’shkurt. 2019