Dhimbje shpirti – Ngjarje e vërtetë

Rrëfim nga: Blerta Rexhepi Dervishi Do ta ndaje me ju nje histori timen: Ishte shtatori i vitit 2001 kur...

Kush u bë shkak që Taunita e shtypur për vdekje të vazhdojë jetën?

Shkruan dr Ismail Lutolli Të gjithë ishim dëshmitarë të një aksidenti fatal, me ç'rast ndërsa po ecte në trotuar...

“Nanë t’paskan lëshu sytë zi”

Një ditë vajza ime e madhe Emira mu afrua dhe më tha "Nani sytë t'paskan lëshu zi, a...

Paraja dhe pacienti në sistemin tonë shëndetësor…

Me respekt: Mr.Ph Laureta Berisha Kosumi - Farmaciste Duar të qara nga puna fizike dhe shikim të përvuajtur…

Besimi sfidon çdo sprovë

Përgaditi Selami Fejziu Hutchinson-Gilford progeria syndrome, skr. HGPS Irina Nezhentseva lindi vajzën e saj 22 vjet më parë në Novy Urengoy te Rusisë dhe e quajti...

Gruaja nga Skenderaj hyn në librin Guinness

Emri i Kosovës edhe një herë u përmend në librin e famshëm të rekordeve Guinness. Është Arbnora Fejza Idrizi nga komuna e Skenderajit, e...

Ziliqarët, gjithsesi do të flasin

Nga Pranvera Nevzadi Kur ne shfletojmë histori, kur kthehemi pas në kohë, zakonisht kthehemi me qëllimin që të nxjerrim ndonjë mësim nga e kaluara, e...

Zilia e mikes është më e keqe se sa urrejtja e armikes

Të flasësh për zilinë është si të hysh në një fushë të minuar! Pavarësisht se përbetohen për pastërti, ka...

Të jesh pacient në Kosovë…

Nga: Laureta Berisha Kosumi Farmaciste Tani gjatë orarit tim të punës më erdhi një recetë e cila për mendimin tim...

Tabunë e theu Vasfije Goodman, jo Vasfije Krasniqi!

Nga Jusuf Thaçi O popull ultra-hipokrit i Kosovës, Kot e shpalle Vasfijen heroinë të Kosovës e të shoqërisë kosovare! A nuk mendove për një moment përse...