Te ushqyerit me gji gjatë natës e drejtë apo…?

Nga Dr. Ismail Lutolli specialist Pediatër subspecialist Dietolog-Nutricionist Dilema e zgjimit për të ushqyer foshnjën e porsalindur gjatë natës është mjaft e përhapur. Pyetjet e shpeshta...

Skandaloze: Teksti shkollor ”Biologjia” i quan ”idiotë”, ”mongoloidë” dhe që ”jetojnë 10-16 vjet” personat...

Autor: Labinot Kunushevci - sociolog Tekstet e sjellura nga libri i Biologjisë rreth fëmijëve me sindromin Down janë shumë të pasakta nga pikëpamja shkencore. Duhet...

Pasojat e marrjes së antibiotikëve pa recetë 

Mr.ph Laureta Berisha Farmaciste Pjesa parë Marrja e antibiotikëve me recetë ka qenë në masë të madhe shqetësuese nga përshkrimi i madh i tyre, që bëhet nga...

Mazohizmi që na shoqëroi tërë jetën…

  Nga Dr. Valbona HYSENAJ - MIFTARI - Psikiatër   Doli një ose ca mazohistë të cilët thanë; „Kush të do, të rrahë“, „dajaku ka dalë prej...

Letër e një gjyshi singaporean për nipërit dhe mbesat e tij në këtë kohë...

Pas ndërprerjes së Covid-19, do të ketë tre vlera të rëndësishme për të cilat duhet kujdesur dhe të cilat duhet ruajtur,

ÇFARË UJI MUND TË KONSUMOJNË BEBET

Nga Blerta Kryeziu Thaqi - Kimiste Deri në moshën 6 muajshe bebi juaj nuk ka nevojë të veçantë për të pirë ujë pasi gjithëçka që...

Paragjykimet tona

Nga Laureta Berisha Kosumi Edukata e mirësjelljes si individë, si punëtorë dhe si popull Si popull goxha ja mbajmë vetit si të dashur, të edukuar, mirëdashës,...

Çrregullimi i pamjaftueshmërisë së vëmendjes dhe hiperaktivitetit – ADHD

ADHD-ja karakterizohet nga mungesa e vëmendjes, aktivitet i tepruar dhe impulsivitetit. Pavëmendja i referohet stilit të sjelljes, përfshirë çorganizimin dhe mungesën e vazhdimësisë së vëmendjes...

Trajtimi i vjelljes dhe diarresë te fëmijët

Nga: Laureta Berisha Kosumi, farmaciste Tashmë sezona me të vjella dhe diarre thuajse ka filluar dhe prindërit nxitojnë drejtë...

POLENTË ME QUMËSHT GJIRI

  Nga Blerta Kryeziu Thaqi – Kimiste   Mosha e përshtatshme 8+ Polenta ka shumë kalori dhe të mban të ngopur për një kohë të gjatë. Përbërja e saj...