10 ligjet e bebeve që çdo nënë duhet t’i dijë

Do të bëhem pis vetëm atëherë kur të më veshësh bukur dhe të bëhesh gati për të dalë. Mos kujto rastësisht se kam...

A mund të përdoren së bashku peshku dhe produktet e qumështit?

Nga Dr.Ismail Lutolli  Specialist Pediatër  Subspecialist Dietolog-Nutricionist Sa janë të rrezikshme? A ka bazë shkencore që ndalon konsumimin e përbashkët? Ne të gjithë kemi njohuri rreth peshkut dhe produkteve...

Dhuroni gjak dhe bëhuni heronjtë e vërtetë që shpëtojnë jetë nga gjaku i tyre

Nga Dr.Ismail Lutolli Specialist Pediatër Subspecialist Dietolog-Nutricionist A keni menduar ndonjëherë.......? A keni menduar ndonjëherë se si mund të shpëtoni ndonjë jetë ? A keni menduar ndonjëherë se si...

Befasia përrallore e përgatitur për një vogëlushe nga vëllai i saj

Dhuratën më të mirë që mund t’ua japin prindërit në jetë është që të keni një vëlla apo motër. Rriteni së bashku, qeshni, pikëlloheni...

Dashuria mes nënës dhe fëmijës nuk ka nevojë për filtër dhe efekte

Marrëdhënia midis një nëne dhe një fëmije është gjëja më e bukur në botë, andaj përjetësimi i kësaj lidhjeje nëpër fotografi është prej gjërave...

Si të zgjedhim problemin e kapsllëkut tek fëmijët?

Nga Dr.Ismail Lutolli Specialist Pediatër Subspecialist Dietolog-Nutricionist   Derisa një fëmijë është në procesin e gjidhënies jashtëqitja është më e rrallë dhe ka raste që mund të ndodhe...

Dhimbja e gjoksit – sulm ne zemër apo diçka tjetër?! 

Nga Dr. Gojart PLLANA, MD Spz. i Kardiologjisë me Angiologji Qendra Klinike Universitare e Kosovës / Klinika e Kardiologjisë Kjo ndjenjë shtrënguese që digjet në gjoks nuk...

Pasojat e marrjes së antibiotikëve pa recetë 

Mr.ph Laureta Berisha Farmaciste Pjesa parë Marrja e antibiotikëve me recetë ka qenë në masë të madhe shqetësuese nga përshkrimi i madh i tyre, që bëhet nga...

Depresioni i paslindjes, rrezik i heshtur

Nga Dr.Ismail Lutolli, Specialist Pediatër, Subspecialist Dietolog-Nutricionist Bashkautore: Samire Ademi Lutolli – Specialiste Gjinekologji/ Obstetrikë Foshnja erdhi në jetë e tek nëna e re fillojnë pyetjet...

Të jesh pediatër…..!

Nga Dr. Ismaiil Lutolli Specialist Pediater Subspecialist Dietolog -Nutricionist Do të flisja gjatë për profesionin e mjekut pediatër dhe ndjenjat që të sjellë, por do të ndalem...