Pure me kungulleshkë, karotë dhe ujë mishi

Përgatiti: Blerta F. Kryeziu Kungulleshka pos karbohidrateve, proteinave dhe yndyrave, është shumë e pasur me ujë (93 për qind ujë), përmban kripëra minerale (kalium, hekur,...

Të dashur prindër, unë jam më i rëndësishëm sesa rrjetet sociale!

Nga Dr. Jeton Zenuni - Transfuzion i gjakut   Të dashur prindër, unë jam më i rëndësishëm sesa rrjetet sociale, dhe ju dua shumë më tepër...

Barnatorja e pushimeve

Mr. Ph Laureta Berisha Kosumi - farmaciste Koha e pushimeve ka ardhur dhe përveç gjërave që duhet marrë në pushime, të gjithë prindërit para nisjes...

A shkakton vaksinimi autizmin?

Ç’duhet të dini para vaksinimit të fëmijës? Çfarë duhet të dini para vaksinimit të fëmijëve? Si qëndron çështja e prezencës së merkurit Hg në vaksina? Interviste me...

Nëntë proteinat më të mira bimore

Proteinat e bimëve iu ndihmojnë të jetoni më gjatë, kështu tregon eksperti i ushqimit Rick Hay, i cili për ‘Healthista’ ka zbuluar nëntë burimet...

Shfrytëzimi i plazhit nga një grua shtatzënë

Nga Dr.IsmailLutolli Specialist Pediatër Subspecialist Dietolog-Nutricionist Bashkautore: Samire Ademi Lutolli – Specialiste Gjinekologji/ Obstetrikë Shfrytëzimi i plazhit nga një grua shtatzënë mund te bëhet duke pasur parasysh këto...

Era e keqe e gojës

Nga Dr. Shqipdona A. Morina Stomatologe (Usia e pakëndshme nga goja) Të disa persona nga goja hetohet usia e pakëndshme (Fetor ex ore). Kjo ndodh të personat...

Kërthiza tek i porsalinduri – kujdesi

Nga Dr.Ismail Lutolli  Specialist Pediater Subspecialist Dieetolog -Nutricionist Derisa foshnja është në mitër në ngrohtësinë e nënës, gjithçka çfarë i duhet e merr prej nënës përmes placentës...

Imuniteti i fëmijëve

Nga Dr Ismail Lutolli Specialist Pediater Subspecialist Dietolog-Nutricionist   Si ta forcojmë imunitetin e fëmijëve? A ka rrugë natyrale për ngritjen e imunitetit? Fëmija im përdorë antibiotikë çdo muaj, si...

Facebook, Twitter, Kokaina: A kanë ndikim të njëjtë mbi ne mediat sociale me drogat...

Marrja e lejes nga prindi që fëmija të përdorë mediat sociale është sikur marrja e lejes që ata të përdorin kokainë, alkool dhe cigare...