Në QKUK fillon zëvendësimin e valvuleve të zemrës me valvule biologjike

Ekipi mjekësor i Shërbimit të Kardiokirurgjisë në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës ( QKUK), tek një pacient i moshës 70 vjeçare, ka realizuar operacionin...

Infeksionet urinare tek të rriturit

Nga Dr. Ismail Lutolli. Specialist Pediatër Subspecialist Dietolog-Nutricionist A mund të parandalohen? Infeksionet urinare tek të rriturit, bëjnë pjesë në grupin e infeksioneve më të shpeshta bakteriale tek...

Çfarë të bëjmë që fëmijët të kalojnë sa më lehtë këtë situatë në të...

Dr Arbrore Ulaj, Psikiatre për fëmijë Situata në të cilën po kalojmë nuk është aspak e lehtë jo vetëm...

Oniomania ose shopaholizem – varësia e blerjeve

Kemi dëgjuar shpesh për blerje të tepërta, pa ndonjë nevojë të veqantë dhe pa ndonjë arsye, por nuk e kemi menduar si...

Nga Fjolla Spanca në vend të urimit…

Nga Fjolla Spanca Dikur 28 Nëntori shënonte festën ma kuptimplote për shqiptarët (sidomos për ata jashtë kufijve të Shqipnisë) Si fëmijë mbaj mend dhjetra demostrata, programe,...

Pasojat e marrjes së antibiotikëve pa recetë 

Mr.ph Laureta Berisha Farmaciste Pjesa parë Marrja e antibiotikëve me recetë ka qenë në masë të madhe shqetësuese nga përshkrimi i madh i tyre, që bëhet nga...

Fjalë të urta popullore: Guri i rëndë peshon në vendin e vet

"Sërmaja e njeriut është mendja." "Tri herë mat, e një herë prej!" "Dardha e ka bishtin prapa." "Guri i rëndë peshon në vendin e vet." "Lypësi, gjetësi." "Dardha pik...

FONTANELA TEK FËMIJËT, KUR DUHET TË MBYLLET?

Ismail Lutolli spec.PediaterSubspecialist Dietolog- Nutricionist ,Subspecialist pediater Hematolog- OnkologStu.Subspecialist Gastro-entero hepatolog A paraqet rrezik pulsimi i fontanelës?Keni frikë se...

E vërteta e fotos me embrionin 21 javësh duke kapur dorën e kirurgut

Fotoja e mëposhtme përcjell një moment shumë delikat për jetën e një embrioni dhe të nënës së tij. Ajo është një foto e rrallë...

Mua, ty dhe krejt nanave që kanë vajza…

Nga Klodi Smajlaj Teksti i mëposhtëm është shkruar nga Sarah Koppelkam, një vajzë 23 vjeçare, nëna e së cilës...