A duhet të agjërojë muajin e Ramazanit një nënë gjidhënëse

Dr Ismail Lutolli, specialist pediatër, subspecialist dietolog - nutricionist Bashkautore: Samire Ademi Lutolli – Specialiste Gjinekologji/ Obstetrikë

Menaxhimi i dhimbjeve të gjoksit

Nga Dr. Gojart PLLANA Spz. i Kardiologjisë me Angiologji Qendra Klinike Universitare e Kosovës / Klinika e Kardiologjisë Çfarë duhet të bëni nëse keni dhimbje gjoksi?  Shumica...

Si të zgjedhim problemin e kapsllëkut tek fëmijët?

Nga Dr.Ismail Lutolli Specialist Pediatër Subspecialist Dietolog-Nutricionist   Derisa një fëmijë është në procesin e gjidhënies jashtëqitja është më e rrallë dhe ka raste që mund të ndodhe...

KUR MUND TA VIZITOJË PLAZHIN (BREGDETIN) NJË FËMIJË?

Nga: Dr. Ismail LutolliSpecialist PediaterSubspecialist Dijetelog -Nutricionis Kur është koha e duhur të shkoni në pushimet së bashku me foshnjën ? A mund të udhëtoni me...

Cila është mosha kur fëmija mund të flejë me jastëk?

Si të përmirësoni gjumin e foshnjës tuaj ? Cila është mosha kur fëmija mund të flejë me jastëk  ? Lidhja në mes vdekjes së papritur dhe...

Kërthiza tek i porsalinduri – kujdesi

Nga Dr.Ismail Lutolli  Specialist Pediater Subspecialist Dieetolog -Nutricionist Derisa foshnja është në mitër në ngrohtësinë e nënës, gjithçka çfarë i duhet e merr prej nënës përmes placentës...

Vlerat e gjidhënies tek fëmija nga 1 deri 2 vjeç

Nga Dr.Ismail Lutolli Specialist Pediatër Subspecialist Dietolog -Nutricionist A duhet të vazhdohet me gjidhënien pas vitit të parë të fëmijës? Cilat janë dobitë shëndetësore për fëmijën nga...

Ndërtimi i trupit tonë nga elementet kimike

Nga Blerta Kryeziu Thaqi – Kimiste Trupi ynë është një makinë tejet e ndërlikuar. Ka mijëra vjet që njeriu përpiqet të zbulojë se si funksionon...

Te ushqyerit me gji gjatë natës e drejtë apo…?

Nga Dr. Ismail Lutolli specialist Pediatër subspecialist Dietolog-Nutricionist Dilema e zgjimit për të ushqyer foshnjën e porsalindur gjatë natës është mjaft e përhapur. Pyetjet e shpeshta...

A shkakton vaksinimi autizmin?

Ç’duhet të dini para vaksinimit të fëmijës? Çfarë duhet të dini para vaksinimit të fëmijëve? Si qëndron çështja e prezencës së merkurit Hg në vaksina? Interviste me...